CONVERSIE OPTIMALISATIE PERFECT GEBRUIKEN OP JE WEBSHOP

Conversie optimalisatie perfect gebruiken op je webshop

Conversie optimalisatie perfect gebruiken op je webshop

Blog ArticleConversie optimalisatie is cruciaal Indien je online wilt groeien. Dit zorgt ervoor het je bezoekers zeker klanten worden, en niet alleen maar lezers aangaande je teksten. Zonder conversie optimalisatie is daar nauwelijks online expansie mogelijk, omdat er vervolgens simpelweg nauwelijks omzetting van bezoekers naar klanten plaatsvindt. Kortom: conversie optimalisatie is essentieel voor elke webshop die online succes wil behalen!

Conversie optimalisatie helpt je zeker je online doelstellingen te behalen.Het zorgt er immers voor dat je webshop lekkerder converteert, en dat is precies hetgeen je wilt Als firma welke online groeien wil.

Conversie optimalisatie is echter niet iedere keer even makkelijk.je moet weten daar waar je moet beginnen, en welke factoren van kracht zijn op de conversie van je website. Daarom melden wij in dit artikel tips over conversie optimalisatie: op welke manier pak je dit aan, en welke factoren zijn belangrijk?

Waar kun je het beste starten?Als je conversie optimalisatie wilt toepassen op je site, is dit essentieel om te weten waar je moet beginnen. je kan immers ook niet zomaar alles gaan transformeren op je webwinkel en verwachten het dit automatisch leidt tot meer conversies. Er is een strategie benodigd!

We adviseren dus iedere keer aan om te starten met het bepalen van je conversiedoelstelling. Wat wil je precies bereiken met conversie optimalisatie? Wil je verdere aanvragen voor een prijsopgave, verdere inschrijvingen voor je nieuwsbrief ofwel verdere verkopen van je middelen?

Zodra je weet wat je wilt bereiken, is het tijd om te gaan kijken naar de conversie van je site. Hoe converteert je webshop meteen? welke website’s bezorgen conversies op, en welke ook niet? Op welke plaatsen verliest je webwinkel bezoekers, en hoe?

Dit soort inzichten kun je bemachtigen met conversieanalyse. je analyseert vervolgens de conversie op je webshop, en kijkt daar waar daar opties liggen voor optimalisatie. Zo weet je exact daar waar je betreffende conversie optimalisatie aan kan gaan werken!


welke factoren zijn essentieel?Er zijn heel wat verscheidene factoren welke van toepassing zijn op de conversie van een webwinkel. Enkele van die factoren hebben te maken met de technische functionaliteit van je webwinkel, terwijl verschillende factoren verdere met de teksten van je webwinkel te maken hebben.

In het artikel hebben wij de voornaamste conversiefactoren voor je onder elkaar gezet:


  • Laadtijd van de website: een website moet snel laden, want bezoekers willen zelden lang wachten. een lange laadtijd kan ervoor zorgen dat bezoekers afhaken, en dat is vanzelfsprekend niet hetgeen je wilt!

  • Gebruiksvriendelijkheid: een webshop moet gebruiksvriendelijk zijn. Dit betekent onder andere dat de navigatie logisch in elkander zit, en dat bezoekers snel mogen ontdekken wat ze zoeken.

  • Mooie content: je site moet aantrekkelijke strekking hebben. De teksten horen juist geschreven zijn, en de afbeeldingen aantrekkelijk en relevant.

  • Geschikte call-to-actions: op je website horen duidelijke call-to-actions te staan. Dit zijn buttons ofwel links welke bezoekers naar de conversiepagina bijdragen, zoals een aanvraagformulier of een ‘koop nu’ -knop.Als je conversie optimalisatie wilt toepassen op je webwinkel, is het zeker cruciaal om te kijken naar die factoren. Als één van deze factoren ook niet perfect is, kan dit negatieve kracht hebben op de conversie van je webwinkel.

De passende tools gebruiken


om conversie optimalisatie succesvol toe te kunnen passen, is het essentieel om de passende tools te gebruiken. Die tools helpen je conversie optimalisatie uitleg immers met het meten van de conversie op je site, en verlenen inzicht in welke factoren van kracht zijn op de conversie.

Wij adviseren daarom iedere keer aan om Google Analytics en Hotjar te benutten. Google Analytics geeft inzicht in hoe bezoekers betreffende je site interacteren, en Hotjar laat zien hoe bezoekers door je site navigeren. Die inzichten kunnen je helpen bij het opstellen van een conversiestrategie, en bij het bepalen daar waar je aan moet werken.

De geschikte conversie optimalisatie expert vinden


Ingeval je conversie optimalisatie wilt toepassen op je website, is dit belangrijk om de perfecte specialist te vinden. je kan namelijk ook niet alles zelf verrichten, en het is fijn om iemand te hebben welke je kan helpen betreffende advies en ondersteuning.

We raden dus iedere keer aan om iemand in te schakelen die genoeg ervaring bezit en veel getest heeft om te zien wat wel werkt en hetgeen ook niet. een conversie optimalisatie specialist is specialistisch in conversie, en weet precies hetgeen er benodigd is om de conversie van je site te optimaliseren. Ze hebben de geschikte kennis en expertise, en kunnen je opweg helpen betreffende het opstellen van een effectieve strategie.

Wanneer je een conversie optimalisatie expert inschakelt, weet je zeker dat je site in uitstekende handen is. Je hoeft je dan louter nog maar bezig te houden met het doen van de strategie, en niet met het ontwikkelen ervan. Dit bespaart je heel wat waardevolle tijd, en zorgt ervoor dat je conversie in aanzienlijke tijd krachtig kan optimaliseren!

Ik heb goede ervaring met:


Om je verder te helpen kan ik je je aanraden om contact op te nemen met Sven Kersten van Spixels. Deze conversie specialist denkt met je mee en stelt jouw doelen voorop. Zo is daar iedere keer ruimte om even te sparren en indien je een WordPress site hebt dan geeft deze specialist je niet slechts raadgeving maar hij kan ook het uitvoerende werk voor je doen.

Report this page